Logo

Odaberite jezik

Upute za CSV uvoz vozača

Imate puno vozača a želite izbjeći ručni unos podataka? Iskoristite mogućnost CSV uvoza podataka o vozačima u svoj korisnički profil

Uvod

Za korisnike koji imaju više vozača, unos podataka o vozačima možete dodatno ubrzati i pojednostaviti ukoliko podatke imate unaprijed pripremljene u nekoj tablici ili bazi podataka (npr. MS Excel, MS Access, SQL, ...). Dovoljno je da tako spremljene podatke ispravno izvezete u obliku .CSV datoteke i napravite uvoz putem ove opcije, svega u par klikova mišem. Čak ukoliko nemate postojeću tablicu ili bazu s podacima o vozačima, možete je jednostavno pripremiti u nekom Tekst editoru ili još lakše u MS Excelu. Trebate samo voditi računa da prilikom spremanja datoteku svakako spremite u ispravan .CSV format gdje će vrijednosti biti odijeljene ; (točka-zarezom).

Priprema .CSV datoteke s vozačima u MS Excelu

Kako bismo vam olakšali pripremu .CSV datoteke s vozačima, objasnit ćemo ukratko ovaj postupak u MS Excelu. Obzirom na različite verzije MS Excela ovaj postupak se može neznatno razlikovati od opisanog ali princip je uvijek isti.

Za početak otvorite praznu tablicu u MS Excelu i popunite je s vozačima poštujući redoslijed kolona s podacima kao u sljedećem primjeru (VAŽNO: ukoliko ćete označavati nazive kolona radi lakšeg snalaženja, vodite računa da prije spremanja u .CSV svakako obrišete 1. redak s nazivima kolona jer će se u protivnom kod uvoza taj 1. redak smatrati podacima o 1. vozaču s vašeg popisa). Uočite da prilikom popunjavanja podataka možete unijeti sve ali i samo jedan od dokumenata (vozačka dozvola, osobna iskaznica, putovnica) ovisno o tome što želite koristiti prilikom popunjavanja Potvrde o aktivnostima. Ukoliko unesete sve vrste dokumenata, moći ćete prilikom popunjavanja potvrde birati koji dokument za vozača želite koristiti.

Tablica CSV uvoz vozača

Kako biste izbjegli dodatna pitanja prilikom spremanja vaše .CSV datoteke, prije spremanja obrišite sve suvišne 'kartice' (sheet-ove) - u našem slučaju brišemo 'Sheet1' i 'Sheet2' a ostavljamo prvu karticu koju smo nazvali 'Vozaci'.

Tablica CSV uvoz vozača 2

Spremanje CSV datoteke

Spremanje CSV datoteke

  • Nakon što ste pripremili sve podatke slijedeći gornje korake odaberite spremanje podataka putem opcije 'Save as' te odaberite spremanje u obliku 'CSV (Comma Delimited) (*.csv)'. Upišite pod kojim nazivom ćete datoteku spremiti (u našem primjeru 'vozaci.csv') te kliknite na 'Save' (Spremanje). (Datoteku smo radi bržeg odabira spremili na 'Desktop')

Spremanje CSV datoteke

Kada vam se pojavi poruka kao na primjeru ispod (ili istog sadržaja ali na hrvatskom jeziku - ako koristite hrvatsku inačicu MS Excela), ignorirajte je i samo  na Yes (Da).

Uvoz CSV vozača

U zadnjem koraku na tahograf.hr portalu u Korisničkoj zoni pod rubrikom "Moji vozači" odaberite opciju 'Uvoz CSV datoteke' (naravno prije toga morate biti prijavljeni kao registrirani korisnik). Zatim klikom odaberite vašu CSV datoteku s vozačima (u našem slučaju s 'Desktopa') i kliknite na gumb 'Uvoz CSV datoteke'. Ovisno o web pregledniku kojeg koristite i postavkama može vam se pojaviti poruka istog ili sličnog sadržaja: 'Message from webpage - Ažuriranje podataka?' na koju ćete potvrdno odgovoriti.

Nakon toga će se, ukoliko ste sve ispravno pripremili, učitati podaci o vašim vozačima te možete odmah provjeriti da li su svi podaci ispravni. Ukoliko ste sigurni da je sve u redu s podacima, možete kliknuti na gumb Spremi izmjene. Naravno, ukoliko želite bilo koji od podataka o vozačima ispraviti/ažurirati to uvijek možete napraviti odabirom opcije "Moji vozači > Pregled' pod rubrikom "Moji vozači", kao i obrisati vozača koji ne treba biti na vašem popisu ili pak ručno dodati novog vozača.

Po završetku ove procedure možete započeti s popunjavanjem 'Potvrda o aktivnostima vozača', ali od sada brže, jednostavnije i efikasnije, bez višestrukih provjera podataka koje ste unijeli.

Ukoliko Vam je potrebna CSV datoteka kao primjer za pripremu vaše vlastite, možete preuzeti našu datoteku vozaci.csv koju smo koristili za pripremu ovih uputa.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili problema vezanih uz 'Potvrde o aktivnostima vozača' slobodno kontaktirajte našu korisničku podršku slanjem e-pošte na adresu moj@tahograf.hr.


Želimo Vam ugodno korištenje ove usluge!

Iskoristite ovu datoteku kao predložak za pripremu vaše CSV datoteke za uvoz vozača

vozaci.csv

Preuzmi (188,00 B)

eNovine

Upišite svoju adresu e-pošte i primajte informacije o ponudama tvrtke Tahograf.

Kontakti

Sustavi kvalitete

U skladu s misijom društveno odgovornog poslovanja Tahograf zadovoljava sve ekološko-ekonomske aspekte održivog poslovanja te doprinosi povećanju razine sigurnosti na cestama i očuvanju okoliša. Ponosni smo nositelji certifikata kvalitete ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001, te znaka Hrvatska kvaliteta

Saznajte više

Društvene mreže

Pronađite nas na sljedećim društvenim mrežama:

Icon Up

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »