Logo

Odaberite jezik

Tahografi

Zastupnici smo VDO analognih, digitalnih i pametnih tahografa

Zasigurno bi svatko od nas volio imati, koristiti, služiti se, s najkvalitetnijim, najboljim, najergonomičnijim proizvodima, a VDO proizvodi su upravo takvi. VDO je nastao početkom 20. stoljeća, tj. točnije 1929. godine u Frankfurtu na Majni spajanjem dviju postojećih njemačkih tvrtki DEUTA i OTA koje su se otprije bavile proizvodnjom brzinomjera i mjernih instrumenata za vozila. Naziv VDO dolazi od akronima (Ujedinjena DEUTA i OTA ili na njemačkom Vereinigte DEUTA – OTA. Ove tvrtke su prvi brzinomjer proizvele prije 110 godina, a zanimljivo je da se u literaturi kao izumitelj brzinomjera navodi ime hrvatskog izumitelja Josipa Belušića iz Labina, koji je svoj patent prijavio daleke 1888. godine i originalno ga nazvao velocimeter.  

VDO se u proteklih 90 godina razvijao, konstruirao i proizvodio cijeli niz mjernih instrumenata, senzora i komponente za pogonske jedinice i prijenosnike snage u auto i marinskoj industriji.  

Ipak, tahografi, senzori za tahografe te prateća oprema (telematika) za tahografe su ostali primarni VDO proizvod koji je i dan danas sinonim za kvalitetan, postojan, točan i pouzdan proizvod s kojim nitko nema problema dugi niz godina. VDO je najveći i najbolji proizvođač tahografa na svijetu! 

VRSTE TAHOGRAFA VERZIJE TAHOGRAFA
Analogni 13.11, 13.14, 13.18, 13.19, 13.24
Digitalni 1.0, 1.2a, 1.3a, 1.4, 2.0, 2.1, 2.2, 3.0
Pametni 4.0, 4.0e, 4.1, 4.1a

PAMETNI TAHOGRAF


Od 15. lipnja 2019. godine, sva nova teretna motorna vozila čija je najveća dopuštena masa veća od 3,5 tone na tržištu Europske unije, moraju biti opremljena pametnim tahografom.

eNovine

Upišite svoju adresu e-pošte i primajte informacije o ponudama tvrtke Tahograf.

Kontakti

Sustavi kvalitete

U skladu s misijom društveno odgovornog poslovanja Tahograf zadovoljava sve ekološko-ekonomske aspekte održivog poslovanja te doprinosi povećanju razine sigurnosti na cestama i očuvanju okoliša. Ponosni smo nositelji certifikata kvalitete ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001, te znaka Hrvatska kvaliteta

Saznajte više

Društvene mreže

Pronađite nas na sljedećim društvenim mrežama:

Icon Up

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »